onsdag 23. mai 2007

Hunden er saueren!

Var på Radøy i kveld og fikk bekreftet at Diva vurderer sauer som ikke ålreite dyr. Hadde slettes ikke lyst til å komme i nærheten av de. Betryggende.

tirsdag 22. mai 2007

Kveldstur på Smøråsfjellet

Tok en løpetur opp fra Valle og rundt MilitærveienSmøråsfjellet i kveld. Diva foran i sporsele. Det var ikke for vått og sleipt - til tross for nedbør i det siste, mye på grunn av det fantastiske arbeidet som Smøråsfjellets Venner har lagt ned der oppe.

mandag 21. mai 2007

Ormekur ferdig

Tok siste tablettene i ormekuren i dag. Har ikke hatt symptomer, men Diva er fremdeles veldig glad i katteavføring, til tross for at jeg har gjort det meget klart at jeg ikke liker at hun setter til livs det hun kommer over.

søndag 20. mai 2007

Duer er ålreite fugler å trene på

I dag gikk Gidske og Oda 4-fjellsturen sammen med Sissel og Line.

Ivar, Diva og jeg daffet rundt i byen og på Fløien. Parkerte i Bygarasjen og spaserte til Fløibanen via Lille Lungegårdsvann, Festplassen, Ole Bulls Plass, Torgallmenningen og Vågsallmenningen. Traff mange duer på veien som vi trente reis og ro i oppflukt på. Fikk sikkert mellom 20 og 30 situasjoner i løpet av de 5-6 timene vi var ute. Diva viste også stor interesse for endene i Skomakerdiket.
Diva fikk tatt seg ut fysisk med å trekke mye i selen på veiene oppe på Fløien. Vi traff også mange andre hunder, og alt dette i kombinasjon med alle fuglearbeidene gjorde at hun flatet rett ut da vi kom hjem igjen.

lørdag 19. mai 2007

Første flått funnet i dag

Etter vask og stell etter turen i dag fant jeg årets første flått på Diva, på halsen like over høyre skulder. Den kom lett av med et par tørn med liten O'Tom. Prøver et tilsetningsstoff som heter HopOff i år. Et slags hvitløksekstrakt. Håpet var at dette skulle være så fantastisk som reklamen på sidene deres sier.
Begynte å tilsette HopOff til maten i april. Fortsetter med det inntil videre - får ta en evaluering til høsten. Så langt ser det jo bra ut - skogene rundt her skal være veldig rike på flått.

Endelig på tur igjen!!

17. mai er over og det er tid til å tenke mere på hunden igjen. I dag gikk turen opp til fjellområdet ovenfor oss - området Ljosvollvarden/Birkelandsfjellet - lett tilgjengelig, lite folk og masse gode lukter for Diva. I dag var det mye regn og veldig lite folk ute på tur. Traff kun én mann på tur med sin Flat Coated Retriever.

tirsdag 15. mai 2007

Kjedelige dager

Far er med i 17. mai komiteen i år - lite tid til overs til hunden i innspurten. Hjelper ikke med sjarmerende napp i skjorteermet for å få oppmerksomhet.
Tar oss litt tid til å jobbe med apporten - hadde en veldig kort, men bra økt i dag. Snart tid for å surre fjær på dummyen?

søndag 13. mai 2007

Første tur med springeren i år

Hadde en kort sykkeltur med springeren i dag - frem og tilbake på Valle/Vallaheiane. Diva var rolig og fin - husket nok ikke de dumme episodene fra i fjor. Tok det svært forsiktig - bråstansene når hun finner ut at hun skal gjøre sitt fornødne prøver vi å unngå. Fin tilvenningstur - bare gode minner.

torsdag 10. mai 2007

Stand på Heilo

Var på sykkeltur med Ivar sin klasse til Myrdalsvannet i ettermiddag. Jeg og Diva til fots. Fin tur med grilling og kos i bekken for barna. Ivar fornøyd med at han duppet seg i bekken tre ganger.


På veien tilbake til bilen tok Diva en fin stand. Hun reiste med et "jah!!" og et klaps på baken - viste seg å være en Heilo som satt like nedenfor veien. Ikke tegn til at hun ville løpe etter, men noe treg å få ræva i bakken. Bevitnet av Gidske.

lørdag 5. mai 2007

Utstilling Lone 2007

Prøvde igjen på utstilling for å se om Diva hadde utviklet seg noe siden sist.
Resultatet ble en 2. premie i unghundklassen.

Kommentarer fra dommeren (Thorbjørn Granheim):
Meget god type. Litt flat skalle, ellers bra hode. Bra overlinje, noe uferdig underlinje. Ordinær benstamme. Noe fremskutt skulder. Noe åpne vinkler. Meget godt gemytt. Bra pelskvalitet og farge.

Med en tredje 2. premie blir det nok ikke deltagelse på flere utstillinger på en stund uten at det blir en merkbar endring i fysikken hennes. Mye kan jo enda skje - så vi får se.