torsdag 24. januar 2008

Rype til tørk II

Var ute i boden og kjente litt på rypa som ligger til tørk i dag - kjennes fast ut og ikke noe dårlig lukt. Diva fikk lukte på fingrene mine da jeg kom inn - angrer på det nå! Hun gikk fullstendig av hengslene - her var det fugl like i nærheten!! Hun stresset seg noe voldsomt opp - skulle ut til fuglen. Har prøvt å skifte fokus ved å trene forskjellige dressurmomenter og legge ut godbiter til søk - til lite og ingen nytte....

mandag 14. januar 2008

Rype til tørk

Prøver å ta meg selv i nakken for å få fullført apporttreningen nå. La en frossen rype ut i boden for å la den tørke der i et par måneder. Forstår det slik at det er denne metoden som gir mest holdbare ryper. Alternativet med å la rypen ligge i ovnen i 60-70 grader i ett til to døgn med ovnsdøra på gløtt må nok vente til en gang jeg har huset for meg selv.....
Har lagt ved noen linker til diskusjoner som beskriver forskjellige metoder og erfaringer fra tørking av rype.
Satser på å bli med på apportkurs i regi av NGK i april - greit å ha noe organisert å forholde seg til. Planen er at apporten skal sitte før det, men treningen kommer nok greit med.
Trente "hold" med den frosne rypen i dag før den ble lagt til tørk - veldig interesse hos Diva - adlydet "hold"- og "takk"-kommandoene, men hun hadde veldig lyst til å tygge/gnage på fuglen. Det kan nok bli en utfordring å få henne til å behandle fuglen fint ved apportering - tror gjerne hun er en tygger.

Linker:
Vorstehklubben
Engelsk setter klubben
Canis

søndag 13. januar 2008

Raudlio

I dag tok vi en tur til Bergens Jæger- og Fiskerforenings hytte i Raudlio. Første gang for oss. Kjørte 3 km fra Søfteland mot Gåssand og parkerte der. Fulgte skogsveien innover og tok av til stien som gikk videre til hytta.

Kjempeterreng ifølge Diva. Dessverre fikk hun ikke løpe så lenge at hun kom i fugl da hun fikk en blødende rift i ene tredeputen og ble tatt i bånd for å roes ned. Hun viste stor interesse for et par steder vi passerte - tydelig at det var noen lukter hun skulle ha sjekket ut.
Dyttet godt med Bacymicin i såret og tapet på en sokk da vi kom hjem. Ser bra ut.

BJF hadde dugnadsdag ved hytta i dag, og vi traff hyggelige BJFere som fortalte villig om hytta og området. De viste oss også en snarvei tilbake som var litt mere spennende for ungene å gå enn skogsvei.

torsdag 10. januar 2008

Rugde i farta!

Fikk se ei rugde i aksjon like utenfor huset vårt i dag. Den fløy over veien da jeg skulle ut et ærend og landet i grøfta like foran meg. Den flakset/løp innover i skogen i en vannvittig fart - ikke rart at den er utfordrende for hundene ute i skogen!

Nytt år, nye muligheter

Starter året med ny mal på bloggen - slet litt med å få bildet i banneret til å fylle hele bredden av skjermen, men det ordnet seg - iallefall på 1280px bred skjerm...

Sitter og vurderer hvilke vinteraktiviteter vi skal være med på - har flere alternativer:
25.-27. januar: Vintersamling på Gaularfjell (NGK Hordaland/Sogn og Fjordane)
1.-3. februar: VFK's kurs i "Føring av hund i fjellet"
2. februar: Bergensdekkenet 2008
1.-3. mars: Treningssamling på Golsfjellet (NGK Hordaland/Oslo)

Brandset og/eller Golsfjellet er nok de som peker seg ut som mest aktuelle.