lørdag 23. februar 2008

Regnskap for dagens tur

GPS'en viste til slutt 8,9 km i dag - tok ut hjemmefra i 9-tida og var hjemme igjen litt over ett.
Veldig fin tur for både Diva og meg. Gikk litt høyere i dag, tok en runde rundt et vann i området vi pleier å gå på tur. Diva gikk veldig fint hele turen. Fugl kom vi opp i også - ingen fullgode fuglesituasjoner, men dog.

Ved første situasjon stod Diva 10-15 m til høyre for meg, og i det jeg snudde meg for å sjekke om hun virkelig stod så gikk det opp en orrhøne like foran beina på meg. Jeg gikk opp til Diva men fant ingen fugl. Diva tok en blindstand i det området orrhøna gikk opp.

Ikke lenge etter slapp jeg Diva opp en bakke, litt usikker på hvor langt hun ville ta ut. Da jeg kom opp så jeg at hun arbeidet frem og tilbake like oppe på kanten. Hun tok stand 20-25 m fra meg og jeg ventet en stund for å se om det var falsk alarm. Jeg gikk bort mot henne, og da jeg var 8-10 m bak henne lettet en stor røy fra et tre 5-6 m foran Diva. Regner med at det var jeg som skremte den på vingene. Jeg blåser sitt-signal, og der går røy nummer to på vingene - fra samme tre og legger seg i samme retning som den første. Jeg har ikke full oversikt på Diva, men fra lyden på standvarsleren forstår jeg at hun legger på sprang etter fuglene. Jeg gir innkallingssignal et par ganger, venter litt og ser til min tilfredshet at hun kommer inn til meg - veldig gira...
Hadde nok ikke holdt som "rolig i oppflukt" på en prøve, men jeg er fornøyd.

Deler av turen lar jeg Diva gå "bak" (i den grad det er mulig sniker hun nesen foran meg...), og på en av disse øktene sparker jeg nærmest opp en rugde - vet ikke om Diva sanset denne da jeg ikke så hvordan hun oppførte seg bak meg.

På resten av turen hadde Diva et par blindstander. Tydeligvis et greit terreng å gå i.

fredag 22. februar 2008

Vintertrening

Da blir det Golsfjellet neste helg. Ble ikke noe av de andre aktivitetene jeg vurderte, men nå er denne helgen rimelig sikker - satser på at været blir bedre enn det har vært nå de siste dagene.
Gleder oss stort. Holder været seg som meldt i dag blir det nok en kjempehelg.




Har vært lite ute med Diva i det siste; mindre turer i nærområdet, flere etter at det har blitt mørkt - satser på en litt lengre tur i morgen - skal være noenlunde vær tidlig på dagen i morgen.

Sist helg opplevde jeg at Diva "forsvant" igjen - tok seg en tur på egenhånd. Vi var "borte" fra hverandre; dvs. utenfor "hørevidde" for standvarsleren - i 45 minutter. Da jeg (vi?) fant Diva (hverandre?) igjen var Diva noe vill og ignorerte min innkallingsordre/fløyte, men hun holdt seg rundt meg.
Fortsatte slik i en drøy halvtime. Hun trivdes tydeligvis best i sitt eget selskap, uten å måtte adlyde meg. Jeg prøvde bare innkalling et par ganger og gjorde ikke noe nummer ut av det for å ikke la henne ignorere for mange ganger og la det bli en vane. En gang hun kom ut på veien jeg gikk på la jeg på sprang hjemover, hun fulgte etter, og da hun kom opp på siden av meg adlydet hun en plutselig sitt-ordre. Hun var tydelig trett etter all løpingen og gikk med slakt bånd hjem igjen - uten at jeg ga ordre om det...
Utrolig trasigt det her - klar sammenheng mellom lite tid der hun får løpe løst og når hun stikker av og ignorerer innkalling.
Håper at hennes oppførsel fra Topptreffet i høst gjentar seg - da hadde vi også et tilfelle av at hun stakk av og var på "rømmen" i 3,5 time før vi skulle dra, men fungerte ypperlig i terrenget i Trysil.