søndag 30. mars 2008

Bønes 2008

Juniorhandling og utstilling er over, og Diva ligger som et slakt i sengen sin....

Oda gjorde en kjempegod jobb i ringen og scorte 9 på både rasekjennskap og tenner/bitt. Diva derimot syntes dette var helt forferdelig, og var slettes ikke lett å få med seg rundt i ringen - ville helst gjemme seg i buret som stod like utenfor ringen. Ikke nok med at Oda fikk slite med å håndtere en uvillig hund i ringen; Diva ble også en utfordring for to andre jenter da de skulle håndtere fremmed hund. Jeg la merke til at den ene var rimelig misfornøyd (dette var et såkalt "understatement") etter å ha håndtert Diva, men hun var visst en av de tre som fikk premie til slutt. Kanskje dommeren belønnet måten hun håndterte en vanskelig hund?

I utstillingsringen gikk det som det pleier - 2. premie - generelt skulle hun hatt litt mere av alt ifølge dommeren (Wenche Eikeseth).

Kritikken lød:
"God type, feminin. Skulle hatt mye mer benstamme og volum i kroppen. Bra hode, noe lett snuteparti. Steil overarm, ikke tilstrekkelig brystdybde. Bra bakben. OK pels og farge. Bevegelse ustabil i front."

En erfaring fra i dag ble iallefall at juniorhandling ikke er noe for Diva - har ikke fått helt tak i hva Oda synes for seg selv. Hele opplegget med utstilling i slikt format og rammer er helt klart ikke tiltalende for Diva - hun viste tydelige tegn på at hun mistrivdes sterkt. Bør nok begrense eventuell utstillingsdeltagelse til VFKs utstilling på Lone - helt andre forhold der.

Vil samtidig benytte anledningen til å sende mange gratulasjoner til Geir Engebretsen og hans kennel Hamrelia. I alt 5 av 17 gordonsettere var fra Hamrelia i dag, og Geirs egen Perla ble Best I Rasen med CACIB og ble nr. 2 i gruppen. Samtlige av Hamrelia hundene fikk 1. premie, og det ble også 1. premie i oppdretterklasse.

lørdag 29. mars 2008

Trim med løperhjul

Prøvte ut en ny trim variant i kveld; Diva i trekksele foran og jeg etter på løperhjul. Fungerte rimelig bra på nylagt asfalt, men krevde full oppmerksomhet for hun er på jakt så snart det er noe som vekker instinktene. Ble noen raske stopp når hun kjente interessante lukter og var det fugl skulle hun gjerne ta ut opp i skogen etter de.
Er vel ikke helt etter oppskriften å løpe på asfalt, men satser på at en kort kveldstur nå og da går bra.

tirsdag 25. mars 2008

Utstilling på Bønes

Påsken er over og neste begivenhet er NKKs utstilling på Bønes til helgen. Hadde vel egentlig slått fra oss utstillinger for en tid, men det er jo morsomt å være med og møte andre hunder/hundefolk selv om sannsynligheten for å havne på pallen ikke er tilstede...

Nytt for oss blir at Oda skal prøve seg på juniorhandling. Har funnet ut i ettertid at det ligger litt mere i det enn å løpe rundt i ringen - og at det er handler og ikke hunden som blir bedømt, så det spørs da om Oda vil være med på dette likevel....
Håper hun er sporty og tar det som en erfaring.

søndag 16. mars 2008

Ettermiddagstur med innlagt fugl

Har ikke fått vært så mye i skogen i det siste pga. sykdom og lange dager på jobb. Fikk en tur før det mørknet i dag. Diva satte tydelig stor pris på dette og toppen var at hun fant fugl. Fikk ikke sett fuglen skikkelig, men jeg mener at det var en orrhøne ut fra størrelsen. Diva var fast i standen til jeg kom opp bak henne. Hun jobbet seg 5-6 meter nærmere og jeg fulgte på opp mot et lite høydedrag. Det viste seg at fuglen satt like over toppen, og den gikk opp av seg selv. Diva satte etter, men hun stoppet og kom tilbake på kommando etter 8-10 meter. Brukte en del tid på å la henne søke i området der fuglen satt, og så satt vi oss ned og roet ned før vi gikk videre.

mandag 3. mars 2008

Treningssamling på Golsfjellet

Treningssamlingen er over - hund og eier kom trette hjem søndag kveld. Noe varierende vær, men ikke uvær. Bildet til venstre ble tatt på søndagen - den dagen vi hadde best vær.

Det ble lite fugl - veldig lite - var vel bare et par av hundene på vårt parti som kan sies hadde fuglearbeide. Diva var ikke en av dem. Det er mulig hun var i fugl både lørdag og søndag uten at jeg så det, for hun tok seg en tur for seg selv begge dagene...

Både lørdag og søndag gikk vi i området ved Liaset; to partier - byttet på å gå på oppsiden og nedsiden av veien. Lørdag var vi på nedsiden av veien der terrenget var åpnest og flatest. På vei til området vi skulle gå så vi to orrhaner som klippet tretoppene og et par av deltagerene så en flokk ryper fra veien - den ene mente det var 20-30 ryper, den andre halvparten. Uansett - det så ut som det kunne bli bra med fugl.

Vinden fulgte oss slik at vi gikk i medvind hele dagen. Diva viste stor lyst til å jakte, men ble i første slipp sendt ut sammen med en hann på 11 måneder som ikke visste helt hva som var meningen med livet. Mye av slipptiden gikk med til å kjefte på makker og prøve å komme seg unna han. Ellers gikk hun fint og hadde god kontakt med meg. De første slippene gikk i forholdsvis åpent terreng langs en bjørkeskog uten at vi fant fugl. I andre slipp trakk vi lenger inn i bjørkeskogen siden en av hundene i siste slipp i første runde fant fugl inne i skogen. Skogen var dessverre for tett og jeg mistet fort kontakten med Diva samtidig som hun kom over lukter fra dokker og spor. Dette medførte at hun tok en tur for seg selv mens vi andre tok lunsj. Hun holdt seg et stykke i fra oss og adlydet ikke innkallingsordre før lunsjen var omtrent ferdig. Jeg støkket forresten en rype da jeg lette etter Diva.

Dagen gikk og vi så ikke mere fugl før vi var tilbake til bilene. Det gikk opp tre ryper like nedenfor veien. I det tredje slippet kjørte jeg full kontroll på Diva; innkalling, avstandssitt og dirigering i terrenget. Fungerte veldig bra.

Søndagen våknet vi til 17 minusgrader, fint vær og en bil som ikke ville starte. Treningen foregikk i mere kupert terreng og med mere innslag av større grantrær. Diva gikk bra med god kontakt til å begynne med, men forsvant bak noen grantrær og var borte. Dukket opp i horisonten 20 minutter senere og kom greit på innkalling da jeg gikk henne i møte. I andre og tredje slipp kjørte jeg stålkontroll og lot henne ikke få sjansen til å stikke av. Kom ikke i fugl - faktisk ingen av hundene på vårt parti. Det lettet en rype i nærheten av en av hundene i første slipp - det var alt. Diva fant en dokk som hun markerte tydelig på uten å bruke for mye tid der - god fremgang fra sist vinter der hun kunne stå lenge på en dokk uten fugl.

Nesten alle hundene på det andre partiet var visst i fugl denne dagen.

Alt i alt satt jeg igjen med en følelse av å ikke ha fått nok ut av turen. Prima instruktører og samvær med andre trivelige GS/førere til tross - det ble ikke det samme uten fuglearbeider. Fikk bekreftet at jeg har en del arbeid igjen med Diva, men det visste jeg forsåvidt. Innsatsen som var en dag fri fra jobben, 10-12 timer i bilen og et ukjent antall tusen kroner i utgifter stod ikke helt i forhold til et par timer slipp i fjellet uten fugl......