mandag 24. august 2009

Treningssamling på Geiteryggen

Var på min femte samling på Geiteryggen i regi av BJF i helgen. Reiste opp torsdag ettermiddag og fikk trent i terrenget både fredag, lørdag og søndag. Jeg har ikke sett så lite fugl der oppe som denne gangen. Fikk ikke Diva i fugl én gang - da mener jeg skikkelig fugl. Hadde kun et par anledninger der rype ble støkket så nær Diva at jeg kan si at vi fikk trent ro i oppflukt på rype. Den beste delen av terrenget var lånt ut til jaktprøven i Raggsteindalen.

Det var en del trost og annen småfugl i vieren der oppe - og i mangel på annen fugl tok Diva til takke med de og viste stor interesse noen ganger. Det som var moro var at hun flere ganger på eget initiativ satte seg når småfuglen lettet rundt henne i vieren. Hadde faktisk et greit tilfelle av RIOS på trost. Bedre enn ingenting...
Til tross for mangel på fugl å trene på var jeg godt fornøyd med helgen. Diva holdt veldig god kontakt hele helgen. Sannsynligvis fór god kontakt første dagen; slapp seg lite ut, stoppet veldig ofte og snudde seg mot meg, men gikk videre på tegn/kommando. Dette kom seg gjennom helgen. Hun var eksemplarisk på innkallingen, og lot seg dirigere på god avstand - ned i mindre tilgjengelige områder for meg.
Det spørs om ikke andre terreng må vurderes for neste høsts jakttrening.

onsdag 19. august 2009

Jakttrening

Da er alt (nesten) pakket og klart. Avslutter arbeidsdagen tidlig på ettermiddagen i morgen og reiser til Geiteryggen med BJF for å starte jakttreningen så snart båndtvangen oppheves på fredag. Gleder oss litt. Ny ladning med potesokker er kjøpt inn. Satser og håper på at klørne til Diva tåler dette.

Betennelsene er nå håndtert bra av medisinering og behandling med Bacimycin - siste tablett i antibiotikakuren tas i morgen tidlig. Humøret, appetitten og aktiviteten er noenlunde tilbake. Hos Diva også ;-).

mandag 10. august 2009

Stafylokokker

Var til veterinær i dag og det var heldigvis ikke furunkulose. Veterinæren mente det nok var en slags stafylokokkinfeksjon, sannsynligvis initiert av kutt/skade oppstått under rømningen - men ikke furunkulose. Stafylokokker er en naturlig del av bakteriefloraen i hundens hud og han så ikke bort fra at i og med at Diva hadde kloløsning så kunne det være at hennes immunsystem var svekket og det hadde lettere for å oppstå slike infeksjoner.

Grønnsåpevann og sårsalve hadde virket bra - det meste så tørt ut, og jeg fortsetter denne behandlingen noen dager. I tillegg ble hun satt på en antibiotikakur da det fremdeles var en del hissig infeksjon på håndleddene.
Diva er slapp og har svært lite matlyst i dag - fikk lurt i henne tablettene (antibiotika og ormekur) innpakket i leverpostei. Selv fiskekaker fra hånden frister ikke. Vann gis med flaske. Får prøve favorittene fisk og kyllingfilet om det ikke er mulig å få mat i henne....

søndag 9. august 2009

Furunkulose?

Diva tok en rømning igjen i går og herjet på etter småfugl i nærområdet i flere timer. Da hun omsider hadde fått nok og kom tilbake når mørket ség på var hun tydelig sårbent og sliten. Vasket av henne skitt i dusjen. Tørket henne og smurte Bacimycin på sprekker mellom tærne.

I dag luktet det tydelig betennelse av føttene hennes. Det var kommet byller fyllt med puss enkelte steder mellom tærne. Mistenker furunkulose.
Barberte/klippet rent rundt tær/klør. Behandlet med grønnsåpevann, tørket og ny runde med Bacimycin. Får nok ta en tur til veterinæren i morgen og få sjekket det ut. Ser ikke bort fra at det kan bli en lengre antibiotika kur.
Som det vises på bildene under er ikke klørne så veldig fine for tiden. De flises lett opp, og klokapslene løsner fra kloen mer eller mindre hele tiden, noen klør verre enn andre. Det positive er at det virker som det er mindre smerte for Diva nå når klørne henger dårligere sammen i utgangspunktet.
Lysten på en ny, frisk hund er stigende og markedet sonderes.

torsdag 6. august 2009

Hjort i hagen

Sitter ved middagsbordet og hører at Diva blir veldig "mørk i målet" - noe hun kjefter på. Går rolig inn i stuen og får se en ung hjort som står nede i hagen og koser seg med stikkelsbær.


onsdag 5. august 2009

Trening og trening og trening og så jakt

Har avsluttet ro-i-oppflukt trening i kveld. Diva er fortsatt den heiteste hunden i ringen, men jeg synes hun har kommet seg. Forskjellen fra første gang vi prøvte dette til i dag er kjempestor - ingen tvil om at hun forstår hva som forventes av henne, det er bare så fryktelig vanskelig å klare å roe seg helt ned. Instruktøren beskriver henne som "elektrisk" - enig i det.

Har begynt å trappe opp den fysiske aktiviteten nå med tanke på turer i fjellet til høsten. Har blitt lite svømming i det siste. Enklere å hoppe på sykkelen og ta en tur med Diva i selen foran.
Når båndtvangen oppheves er vi på Geiteryggen og trener på skikkelig fugl. Tar en langhelg der oppe med forhåptligvis bra vær og masse fugl...
Har sikret meg sesongkort på et terreng på Hardangervidda. Tidligste oppstart for oss blir 25. september. Spennende å se om det blir med eller uten ski på beina. Håper bare at klørne til Diva holder seg såpass bra at hun tåler noen dager med full innsats i fjellet....