onsdag 29. mars 2006

Første møte med rype

Har vært på hyttetur på Ustaoset denne uken, og der har Diva fått sitt første bekjentskap med lirype. Det er flere ryper som holder til i hytteområdet, og det har ikke manglet på muligheter til å få lukte litt på de.

I en nedoverbakke på vei hjem fra en liten skitur, like overfor hytta, skar Diva plutselig ut og ble stående i fin stand. Hun avanserte etter ganske kort tid, og to ryper fløy opp ca. 6 m foran oss. Det virket som hun ikke enset disse, og jeg begynte å lure på om hun ikke forstod sammenhengen. Hun fortsatte å avansere i rykk med innlagte pauser. Da så jeg ca. 15 m lenger borte en flokk på 10-12 ryper som gikk og beitet i krattet. En stegg skrattet og hele flokken tok på vingene og forsvant bak en haug.

Dette ga full tenning hos Diva, og jeg måtte holde godt igjen for at hun ikke skulle dra meg over ende i løssnøen.
Et par dager senere da Diva var løs på skitur fant hun ut at hun skulle prøve å løpe etter rypene hun fant.... Dette var nok starten på innkallings-problemene vi hadde i de neste 7-8 månedene. Før dette hadde kontakten vært god, og hun hadde ikke vært lenger borte fra oss enn 3-5 minutter om gangen.

Ingen kommentarer: