onsdag 26. september 2007

Veterinærbesøk - hudplager

Var hos veterinær i dag for å få vaksinasjon. Sørget for å komme til dermatologen hos Dyreklinikken på Stend for å ta en sjekk på huden til Diva samtidig.
Pelsen er fin nå. Behandler fremdeles med Etilac. Det lukter fremdeles av betennelse på rygg/nakke, og hun har enkelte spredte betennelsesbyller (ser ut som tørre kviser).
Veterinæren sjekket for ektoparasitter, men fant ingenting.
Det ble også tatt blodprøve for å sjekke om hun har noen form for allergi. Hun er nok svakt allergisk i tilfelle, for det var ingen andre tegn på allergi (rød mellom potene, rød i ørene, tørr/flasset hud, kløe etc.).
Den mest nærliggende teorien er at de to ukene på kennel i sommer kan forårsaket et forhøyet stressnivå som har igjen utløst en reaksjon i huden, og at det er noe underliggende som opprettholder betennelsen.
Hun har sannsynligvis svak hud ettersom hun har hatt betennelse i huden før. Historien hennes med øre-, øye- og lungebetennelse kan også være tegn på at det er noe hos henne som gjør det vanskelig å få bukt med betennelsen.
Håper at de finner noe de kan sette navn på i blodprøven.
Kommer til å redusere bruken av Etilac til 2x per uke, introdusere en balsam etter vask for å holde på fuktigheten i huden.
Vi skiftet for til henne i mai/juni (Sportsmans Pride). Det kan være at det er noe i dette som ikke går helt overens med Diva. Vil prøve å gå tilbake til foret som vi brukte tidligere (Purina Pro Plan) for å se om det kan ha noen effekt. Vi vet iallefall at hun har gått lenge på dette foret uten å ha disse plagene.
Vekta var forresten 19,6 kg på veterinæren sin vekt i dag.

Ingen kommentarer: