søndag 30. mars 2008

Bønes 2008

Juniorhandling og utstilling er over, og Diva ligger som et slakt i sengen sin....

Oda gjorde en kjempegod jobb i ringen og scorte 9 på både rasekjennskap og tenner/bitt. Diva derimot syntes dette var helt forferdelig, og var slettes ikke lett å få med seg rundt i ringen - ville helst gjemme seg i buret som stod like utenfor ringen. Ikke nok med at Oda fikk slite med å håndtere en uvillig hund i ringen; Diva ble også en utfordring for to andre jenter da de skulle håndtere fremmed hund. Jeg la merke til at den ene var rimelig misfornøyd (dette var et såkalt "understatement") etter å ha håndtert Diva, men hun var visst en av de tre som fikk premie til slutt. Kanskje dommeren belønnet måten hun håndterte en vanskelig hund?

I utstillingsringen gikk det som det pleier - 2. premie - generelt skulle hun hatt litt mere av alt ifølge dommeren (Wenche Eikeseth).

Kritikken lød:
"God type, feminin. Skulle hatt mye mer benstamme og volum i kroppen. Bra hode, noe lett snuteparti. Steil overarm, ikke tilstrekkelig brystdybde. Bra bakben. OK pels og farge. Bevegelse ustabil i front."

En erfaring fra i dag ble iallefall at juniorhandling ikke er noe for Diva - har ikke fått helt tak i hva Oda synes for seg selv. Hele opplegget med utstilling i slikt format og rammer er helt klart ikke tiltalende for Diva - hun viste tydelige tegn på at hun mistrivdes sterkt. Bør nok begrense eventuell utstillingsdeltagelse til VFKs utstilling på Lone - helt andre forhold der.

Vil samtidig benytte anledningen til å sende mange gratulasjoner til Geir Engebretsen og hans kennel Hamrelia. I alt 5 av 17 gordonsettere var fra Hamrelia i dag, og Geirs egen Perla ble Best I Rasen med CACIB og ble nr. 2 i gruppen. Samtlige av Hamrelia hundene fikk 1. premie, og det ble også 1. premie i oppdretterklasse.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen takk! Det gikk riktig så bra, 2 BIG til slutt! Nok en gang tok Kennel Rugdekia kaka, 1 BIG til Rugdekias Lakì! Synes nå Oda var modig som stilte opp i Juniorhandling! Veldig sporty, må nok kjøpe en hund til henne snart! Kanskje en Berner!
Geir

Tor sa...

Jaja...
Diva liker ikke akkurat utstilling... Får prøve på Lone og se hvordan det går der.
Jeg er enig med Geir om at jeg burde få egen hund! Men jeg vil heller ha en norsk buhund...
Hilsen Oda