søndag 22. februar 2009

Vintertrening (egentlig vinterjakt....)

Reiste opp til Geiteryggen med store forventninger, hund og hagle og litt til fredag formiddag. Kom opp i 15-tida, og var veldig spent på hvordan det ville være å gå ut av bilen. Hadde hatt to behandlinger hos kiropraktor tidligere i uken på grunn av at korsryggen hadde slått seg vrang. Bedring allerede etter første behandling, men var likevel spent på hvordan korsryggen ville være etter 3,5 time i bilen - kun kort handlepause på Voss. Det gikk bra.

Vi var i alt 10 mennesker og 9 hunder som hadde terrenget til BJF for oss selv denne helgen - fordelt på to hytter. Føret var forholdsvis tungt og i tillegg blåste det tildels kraftig. Jeg valgte derfor å la hagla ligge igjen på hytta begge dagene og konsentrere meg kun om Diva. Tross alt 3,5 kg mindre å dra på. Utpå lørdagen ble det veldig tungt da skiene klabbet både på over- og undersiden. Diva hadde kondomdrakt på, men halen var én stor snøklump til sist. Veide sikkert 4-5 kilo på det verste - da satte hun seg bare ned og ventet til jeg kom og fjernet snøklumpene.

Fikk ikke noen skikkelig fuglesituasjon på Diva denne gangen heller. Fikk sett noe rype og Diva oppførte seg bra - dvs. rolig på kommando.

Søndagen gikk vi høyere og det ble lettere for både hunder og mennesker å gå. Diva takker da med å lange ut, og kontakten er det ikke lenger så nøye med. Virker som hun er litt for innstilt på å gå langt når hun har anledningen; holde retningen, i stedet for å avsøke terrenget systematisk. Fikk tips om å styre søket hennes mere - at det kanskje kan bidra til å "lære" henne et bedre søksmønster.

Ingen kommentarer: