søndag 9. august 2009

Furunkulose?

Diva tok en rømning igjen i går og herjet på etter småfugl i nærområdet i flere timer. Da hun omsider hadde fått nok og kom tilbake når mørket ség på var hun tydelig sårbent og sliten. Vasket av henne skitt i dusjen. Tørket henne og smurte Bacimycin på sprekker mellom tærne.

I dag luktet det tydelig betennelse av føttene hennes. Det var kommet byller fyllt med puss enkelte steder mellom tærne. Mistenker furunkulose.
Barberte/klippet rent rundt tær/klør. Behandlet med grønnsåpevann, tørket og ny runde med Bacimycin. Får nok ta en tur til veterinæren i morgen og få sjekket det ut. Ser ikke bort fra at det kan bli en lengre antibiotika kur.
Som det vises på bildene under er ikke klørne så veldig fine for tiden. De flises lett opp, og klokapslene løsner fra kloen mer eller mindre hele tiden, noen klør verre enn andre. Det positive er at det virker som det er mindre smerte for Diva nå når klørne henger dårligere sammen i utgangspunktet.
Lysten på en ny, frisk hund er stigende og markedet sonderes.

4 kommentarer:

Irina Flaatten sa...

Uff, det er trist å se slike bilder som dette! Håper du er mer heldig med eventuelt neste hund, og at Diva ikke har for mye vondt om dagen!

Tor sa...

Betennelsene er nå håndtert bra av medisinering og behandling med Bacimycin - tror ikke at det noe særlig smerte lengre. Humøret og aktiviteten er noenlunde tilbake.
Opphevelsen av båndtvangen feires med jakttrening på fjellet til helgen! Håper at klørne holder bra med hjelp av sokker.
Har mulig ny hund i sikte der alt tyder på at helsen skal være i orden - fra et meget interessant kull i det hele tatt.

Irina sa...

Hvilket kull er det du sikter deg inn på? Eventuelt hvilke linjer er interessante for deg?

Tor sa...

Kullet er ikke annonsert så vidt jeg kan se, kom over det ved en tilfeldighet. Det er en god blanding av godt dokumenterte tyske, franske, norske, danske, svenske og amerikanske linjer. Veldig spent på om jeg blir så heldig å få lov å disponere en hund fra dette kullet.