torsdag 25. august 2011

Jaktprøve - for første gang

Stilte Diva på jaktprøve i Raggsteindalen i helgen. Første gang på offisiell jaktprøve. Var egentlig planen å stille henne på samme prøven i 2008, men dagen før vi skulle gå var vi og trente i terreng og hun ble halt - sannsynligvis starten på kloløsningen.

Diva ble stilt lørdag og mandag. Vi fikk ikke sett henne i fugl noen av dagene. Ingen hunder ble premiert på partiene vi deltok. Mandagen forsvant Diva og makker bak en haug, og vi så det gikk opp tre ryper uten at vi så hundene i situasjonen. Da vi kom over haugen var begge hundene rolige og utredet. Dommerene lot begge hundene fortsette slippet sitt.

Jeg syntes Diva gikk godt begge dagene, noe mindre intensitet på mandagen. Vi hadde en 2-3 timers treningstur i rypetomt terreng på søndagen, og i tillegg startet Diva første slippet sitt på mandagen med å slippe seg 100-200 meter ned en veeeldig bratt bakke/ur for å sjekke ut noe vierkratt - brant en del unødvendig energi på det.

Dommerene var tydeligvis også rimelig fornøyde med det de så. Her er bedømmelsene:

Lørdag 20.08.2011:
"Diva viser oss hele dagen et søk av aller beste merke. Dekker mye terreng, god reviering og vindbruk, godt samarbeid. Har ingen sjanse på fugl." 0 pr. AK. 100 minutter slipptid.

Jaktlyst: 5 (Høy intensitet)
Fart: 5 (Meget stor fart)
Selvstendighet: 6 (Helt selvstendig)
Søksbredde: 4 (Utmerket søksbredde)
Reviering: 4 (Utmerket reviering)
Samarbeid: 4 (Utmerket samarbeid)

Mandag 22.08.2011:
"Diva starter i god fart og fin stil. Viser oss et godt søk i vekslende vind. Kontakt og appell i orden. Senere jobber hun godt i åpen lende, god bredde og dybde. Fortsetter dagen ut sitt gode søk. Fugl sees i område hvor Diva befinner seg. Hun finnes i ro sammen med makker. En god hund som ikke lykkes i dag." 0 pr. AK. 55 minutter slipptid.

Karakterer: 4 4 6 4 4 4

Veldig fornøyd eier/fører. Skulle bare hatt et fuglearbeid å vise frem...

Ingen kommentarer: