mandag 27. august 2007

Topptreff Sør 2007 - Finaleplass!!

24.-26. august var vi deltagere på Gordonsetterklubbens Topptreff Sør 2007. Denne foregikk i terreng ved "Gordon Castle" (Sunnløfstugua) i Ljørdalen, Trysil.

Veien fra Bergen er omtrent 63 mil lang, så jeg hadde planlagt å ta ut så snart ungene var sendt på skolen. Det gikk ikke helt som planlagt. Diva fikk gå løs på tissetur før vi skulle sette oss i bilen og kjøre. Tabbe..... Ved tisseplassen var det to katter som hun fikk ferten av, lukket ørene og satte avgårde. Kattene opp på taket og Diva videre til skogs; når hun likevel var i farten liksom. Avreisen ble utsatt med 3,5 time og Diva fikk utvist utsøkt ignorering av innkallingsordre. Jippi ...


Dagene i Trysil ble flotte, kjempefint vær alle tre dagene - noe dårlig vitring, trivelige folk, rimelig bra med rype og en overraskende men meget hyggelig plass i finalen som gikk på søndagen.

De to første dagene gikk vi i terrenget Brattfjellet på østsiden av dalen. Første dagen gikk i veldig tørt terreng, og dette i kombinasjon med 3,5 time på egenhånd dagen før og voldsom jaktlyst førte til at Diva ble veldig sår på potene sine. Dag to røk favorittullgenseren min med for å lage provosoriske potelabber...


Jeg var veldig bekymret for hvordan det skulle gå når jeg slapp henne på fjellet ettersom hun hadde vist liten vilje til å adlyde på innkalling dagen før. Det gikk imidlertid veldig bra; jeg synes hun var den på partiet som fungerte best på innkalling selv om hun gikk veldig langt ut i terrenget i søkene sine, flere ganger ut av hånd. Instruktøren (Bjørn Odden, engelsk setter eier og 15 år som jaktprøvedommer) likte det han så av Diva's jaktlyst og søk (aksjon og fart, intensitet, utnyttelse av vind og terreng) de to første dagene så godt at han sendte henne til finalen selv om vi ikke fikk sett henne i fuglearbeid. Hun fikk faktisk ikke fuglearbeid hele helgen, og i finalen utgikk hun etter andre slipp nettopp på grunn av dette (nesemidd??) og at hun gikk ut av anvist terreng og holdt seg der til hun fikk innkallingssignal. Jeg skulle nok ha jobbet mere aktivt for å holde henne i anvist terreng. I ettertid tenkte jeg på at jeg kunne tatt av potesokkene for å prøve å begrense søket hennes - men så sår som hun var ville dette blitt helt feil.


Allikevel, moro å komme i finalen som én av 12 hunder som ble plukket ut av 58; veldig god innføring i jaktprøveverdenen og en fjær i hatten (til Diva). For å bli tatt ut til finalen skulle hunden vise klassenivå, dvs. hundens prestasjoner holder kravet til en 1. premie i UK (unghundklasse). Havnet på en 6. plass i finalen.

Moro også at kullbror Totto ble med i finalen - han gikk veldig bra og var eneste hund med fuglearbeid etter to slipp. Gikk dessverre ut pga støkk/ettergåing i et to-minutters slipp der han skulle få ta igjen litt tid han mistet i første slipp.

Ingen kommentarer: