torsdag 30. august 2007

Treningshøst

Fikk i grunnen klare anbefalinger fra erfarne hundefolk på Topptreffet at jeg bør bruke høsten til mere trening og ikke jakte. "Ett år til med trening og du kan ha en prima jakthund i 10 år. En høst med jakt nå med ramping og tillæring av andre uvaner, og du vil ha 2-3 år med ekstra trening for å plukke av unotene - hvis du i hele tatt klarer det." Diva har tydeligvis stort potensiale i seg til å bli en god jakthund, resten er det opp til meg å få til med henne.
Jeg har tatt opp igjen apporttreningen som det ble en pause i ifm sommerferien. Fungerer bra inne. Har flyttet treningen ut og har måttet gå noen skritt tilbake der. Har også begynt å gå over til andre apportobjekter for å generalisere. Ryper ligger klare i fryseren, men aller helst skulle jeg hatt tørkede ryper - ser ut til å være vanskelig å få tak i på denne årstiden, og det er heller ikke årstiden for å tørke selv.
Har også kjørt en generelt strengere linje med Diva; mere konsekvent på at sitt betyr sitt, dekk betyr dekk, skiftet tegn for sitt og dekk - tok dette kjapt - noe rot av og til men det går bra.
Jobber også mye med øyekontakten - alt i alt er målet med denne treningen at hun skal holde bedre kontakt når vi er ute i terrenget.

1 kommentar:

Anonym sa...

nå ser det ut til at bloggen deres er litt halvdød, men en liten hilsen fra Topptreff venner. Hvordan har høsten deres vært?
Jeg har dessverre ikke fått jaktet med Rex i år, men pappa og mamma har hatt han med til fjells. GOdt søk fortsatt, men noe stand og en god del fugleramping enda. Så vi har nok en vei frem.

håper alt er bra med dere!

hilsen Sigrid og Rex fra topptreffet