lørdag 23. februar 2008

Regnskap for dagens tur

GPS'en viste til slutt 8,9 km i dag - tok ut hjemmefra i 9-tida og var hjemme igjen litt over ett.
Veldig fin tur for både Diva og meg. Gikk litt høyere i dag, tok en runde rundt et vann i området vi pleier å gå på tur. Diva gikk veldig fint hele turen. Fugl kom vi opp i også - ingen fullgode fuglesituasjoner, men dog.

Ved første situasjon stod Diva 10-15 m til høyre for meg, og i det jeg snudde meg for å sjekke om hun virkelig stod så gikk det opp en orrhøne like foran beina på meg. Jeg gikk opp til Diva men fant ingen fugl. Diva tok en blindstand i det området orrhøna gikk opp.

Ikke lenge etter slapp jeg Diva opp en bakke, litt usikker på hvor langt hun ville ta ut. Da jeg kom opp så jeg at hun arbeidet frem og tilbake like oppe på kanten. Hun tok stand 20-25 m fra meg og jeg ventet en stund for å se om det var falsk alarm. Jeg gikk bort mot henne, og da jeg var 8-10 m bak henne lettet en stor røy fra et tre 5-6 m foran Diva. Regner med at det var jeg som skremte den på vingene. Jeg blåser sitt-signal, og der går røy nummer to på vingene - fra samme tre og legger seg i samme retning som den første. Jeg har ikke full oversikt på Diva, men fra lyden på standvarsleren forstår jeg at hun legger på sprang etter fuglene. Jeg gir innkallingssignal et par ganger, venter litt og ser til min tilfredshet at hun kommer inn til meg - veldig gira...
Hadde nok ikke holdt som "rolig i oppflukt" på en prøve, men jeg er fornøyd.

Deler av turen lar jeg Diva gå "bak" (i den grad det er mulig sniker hun nesen foran meg...), og på en av disse øktene sparker jeg nærmest opp en rugde - vet ikke om Diva sanset denne da jeg ikke så hvordan hun oppførte seg bak meg.

På resten av turen hadde Diva et par blindstander. Tydeligvis et greit terreng å gå i.

Ingen kommentarer: