fredag 22. februar 2008

Vintertrening

Da blir det Golsfjellet neste helg. Ble ikke noe av de andre aktivitetene jeg vurderte, men nå er denne helgen rimelig sikker - satser på at været blir bedre enn det har vært nå de siste dagene.
Gleder oss stort. Holder været seg som meldt i dag blir det nok en kjempehelg.
Har vært lite ute med Diva i det siste; mindre turer i nærområdet, flere etter at det har blitt mørkt - satser på en litt lengre tur i morgen - skal være noenlunde vær tidlig på dagen i morgen.

Sist helg opplevde jeg at Diva "forsvant" igjen - tok seg en tur på egenhånd. Vi var "borte" fra hverandre; dvs. utenfor "hørevidde" for standvarsleren - i 45 minutter. Da jeg (vi?) fant Diva (hverandre?) igjen var Diva noe vill og ignorerte min innkallingsordre/fløyte, men hun holdt seg rundt meg.
Fortsatte slik i en drøy halvtime. Hun trivdes tydeligvis best i sitt eget selskap, uten å måtte adlyde meg. Jeg prøvde bare innkalling et par ganger og gjorde ikke noe nummer ut av det for å ikke la henne ignorere for mange ganger og la det bli en vane. En gang hun kom ut på veien jeg gikk på la jeg på sprang hjemover, hun fulgte etter, og da hun kom opp på siden av meg adlydet hun en plutselig sitt-ordre. Hun var tydelig trett etter all løpingen og gikk med slakt bånd hjem igjen - uten at jeg ga ordre om det...
Utrolig trasigt det her - klar sammenheng mellom lite tid der hun får løpe løst og når hun stikker av og ignorerer innkalling.
Håper at hennes oppførsel fra Topptreffet i høst gjentar seg - da hadde vi også et tilfelle av at hun stakk av og var på "rømmen" i 3,5 time før vi skulle dra, men fungerte ypperlig i terrenget i Trysil.

Ingen kommentarer: