mandag 27. oktober 2008

Apportkurs - del II

Andre samling i apportkurset i kveld. Møtte opp på treningsområdet på Myrbø.
Kort runde med lineføring. Deretter apporttrening med individuell oppfølging med tips og råd fra Åse.
Noe lettere å få oppmerksomhet fra Diva i dag, men hun er fortsatt ikke så interessert i å gripe dummien. Fungerer bedre etter tips fra instruktør. Vanskelig å ta små nok skritt og treffe rett tidspunkt med ros.

Tror nok Diva er noe redusert etter sykdom og medisinering. Hun har gjentatte ganger oppmerksomheten mot lukter som er på utsiden av gjerdet, men er ikke så veldig vanskelig å få kontakt med igjen.

Jeg kjører en del kontaktøvelser mellom treningsøktene. Diva liker tydeligvis å gå på agility rampen - eller blir den bare vurdert som et mulig hjelpemiddel til å komme seg over gjerdet?
Jeg er fornøyd med kontakten hun holder inne på området - tatt i betraktning mange forstyrrende elementer i form av hunder, folk og noe som lukter godt på utsiden av gjerdet.

Etter treningsøkten slippes hundene fritt inne på det inngjerdede området. Diva har lyst å være med de lekne, yngre hundene, men hun kjefter fælt på de når de blir for voldsomme. Tydelig at hun skal ha kontroll....
Tar henne i bånd til de unge har fått rast fra seg. Slipper hun senere og etter at hun har fått undersøkt området noe arbeider vi sammen med noe lineføring og søk etter godbiter. Innimellom oppdrar hun en hannhund som blir litt for nærgående. Fungerer bra - etterpå går de fint sammen.

Drar hjem fortsatt motivert for apporttrening. Spent på hvordan sykdomsforløpet vil påvirke treningen. Har bestilt time hos veterinær i morgen for kontroll av klørne. Jeg synes det ser ut til at medisineringen har hjulpet. Tror likevel at det kan bli fjerning av noen klør. En klo på ene bakfoten høres helt hul ut når jeg knipser på den - som om det bare er et tomt skall.

Ingen kommentarer: