tirsdag 27. oktober 2009

Høsten så langt

Har fått oss noen heller korte turer på jakt i lokalområdet i høst uten å få uttelling enda. En stand på rugde der fuglen gikk før jeg kom opp i situasjonen og en blindstand er resultatet så langt - ikke mye å bli mett av. Var lenge sikker på at blindstanden var skikkelige greier der Diva stod godt pekte med hele seg inn under en einerbusk i et terreng der vi så to orrhaner sist vi var der i høst.

Diva har gått bra og holdt god kontakt disse turene - bortsett fra den éne turen i forholdsvis tett skog. Etter omtrent en halvtime i terrenget med bra søk og kontakt ser jeg at hun går lenger og lenger bort fra meg. Prøver å kalle henne inn, men streken på GPS'en blir bare lengre og lengre, krysser bl.a. en trafikkert vei. På det meste er hun 2,1 km borte fra meg. Jeg tar meg ned til bilen igjen og kommer frem til at jeg vil følge i sporet hennes - tenker at før eller senere vil hun nok ta seg tilbake og mest sannsynlig i samme sporet. Hun har stort sett fulgt en sti i skogen og jeg ser at det er hjortespor på stien. Frykter at hun har tatt ut etter hjort, forstår ikke helt hva annet som kan ha fått henne til å ta ut på denne måten. Søker ikke, bare full peising rett fram. Diva krysser ikke neste vei, men søker rundt i en ås til jeg kommer nær nok til å kalle henne inn.

Neste dag undersøker jeg mulighetene for å få henne på aversjonstrening på klovvilt, men det er det ikke lett å finne tak i. Får et tips om en som har drevet med dette med rådyr østpå, men får ikke svar på henvendelse. Samme kveld er vi på sykkeltur og passerer en simle og en kalv som beiter ute på et jorde, bare 10-12 meter fra oss. Hjortene bryr seg ikke så lenge det er fart i oss. Diva viste ingen interesse for de. Vi stoppet og gikk forsiktig tilbake mot hjortene. Diva er fortsatt ikke interessert - viser heller tegn til at hun vil videre. Hjortene blir urolige og løper bort - Diva er rolig, og det er ingenting som tyder på at hun er interessert i de. Skjønner ikke helt hva som fikk hun til å løpe avgårde dagen før. Hare? Rev? Kanskje hjort blir spennende nok om hun kommer brått på den i skogen og den tar ut? Var uansett glad for at hun var utstyrt med GPS. Uten hadde jeg lett sett for meg at det kunne gått timer og kanskje dager før hun hadde dukket opp igjen.

Har kjøpt årskort på terrengene til Os JFL - satser på å få noen helgedager der før jul - rugda bør være godt på plass nå og skulle gi oss mange muligheter. Synd at det blir så fort mørkt om ettermiddagen nå - spørs om det ikke blir et par halve dager på jobb i november for å få utnyttet lyset.

Ingen kommentarer: