søndag 27. september 2009

En latent trussel for rypebestanden

Det vil si - det ble ingen fugl på oss...

Har hatt tre dager på fjellet. Håpet var å få felle rype for Diva for første gang. Fredag så vi kun 5 fugl (3+1+1). Hadde jeg jaktet støkk og det hadde vært mere fugl i "omløp" så hadde jeg nok skutt på tre av de, men jeg ønsket et skikkelig forarbeid med stand og reis, og helst ro i oppflukt av Diva før jeg felte for henne. Hun hadde én stand - etter søk i medvind, men fuglen gikk da jeg var på vei opp i situasjonen - lettet 4-5 m foran Diva. Fornøyd med at hun var rimelig rolig.
Lørdagen hadde jeg tenkt meg i en annen del av terrenget, men tett tåke sendte meg tilbake til samme del som fredagen. Forsøkte først å gå i deler av terrenget der jeg kunne følge søket til Diva best mulig - uten å finne fugl. Gikk høyere i terrenget ut på ettermiddagen og fant fugl. Hadde i alt ca. 40 fugl på vingene (6+7+10+11+8), men de var vare og lettet før vi fikk arbeide med de. Diva støkket de flere ganger. Tror gjerne jeg hadde hatt bedre mulighet som støkkjeger. Det var sent på dagen og konsentrasjonen til Diva var tydelig preget av at hun var sliten. Gikk langs en fjellrygg med vinden bakfra på vei til bilen. Tok nok opp de samme fuglene flere ganger - tror det kan ha vært 13-14 forskjellige fugler vi jaget på.
Hadde håpet å få gå i terrenget på søndagen også, men kombinasjonen veldig sliten hund (92 km på to dager), noe såre bein og 8-10 m/s vind med en del regn gjorde at vi sov lenge og tok oss god tid på rydding og rengjøring før avreise.
Er likevel rimelig godt fornøyd med helga; Diva holder bra kontakt og avpasser den etter terreng og værforhold (tåke), og ikke minst - Diva gikk uten sokker begge dagene og klørne ser ikke ut til å ha tatt noen skade av det!

Ingen kommentarer: