fredag 30. oktober 2009

Rugdejakt

Tok halve dagen fri i dag og kom oss ut i terrenget til i 14-tiden. Fikk totalt 4 fuglearbeider, løste 2 skudd og fikk 1 rugde i sekken. Godt fornøyd med det.

Løste ikke skudd i de to første situasjonene. Tror Diva var ganske glad hun hadde fire sett klør å klamre seg fast med i den første situasjonen. Hun stod på en rugde som var like utenfor stien vi gikk på. Fra stien var det veeldig bratt, nesten loddrett ned i en bekk. Fuglen tok til vingene da jeg kom opp til Diva og Diva bykset etter - utfor kanten. Jeg fulgte først rugda med blikket for se om det var mulig å løse skudd, men det var for mye trær i veien. Kom til å tenke på Diva, var det ikke fryktelig bratt der hun hoppet utfor? Snur meg og ser at hun er på vei opp på stien igjen. Fikk ikke sett hvordan det gikk med henne da hun gikk utfor, men hun ble iallefall ikke skadet.
Dette var første fuglen som ble felt for Diva. Den ble felt i den tredje situasjonen i dag. Jeg valgte å reise fuglen selv. Diva var rolig i skuddet. "Søk apport!" sier jeg og Diva tar ut. Hun finner fuglen, snuser litt på den, kikker på meg og løper videre. Jeg får henne tilbake, men ikke tale om hun vil apportere. Har ikke prøvd å apportere varm fugl før - vet også at det er en del hunder som ikke er begeistret for å apportere rugde. Vi tar oss god tid før vi går videre. Diva får et par "pinner" med tørket vom å kose seg med. Legger rugda i kjeften på Diva og øver hold et par ganger. Pakker inn rugda og legger den i sekken. Da er vi i gang...

5 kommentarer:

Irina sa...

Gratulerer med første felte fugl for Diva:)

Tor sa...

Takk for det. Det tok sin tid, men nå er vi i gang. Ser ut til at vi kommer til å satse på skogen fremover - lettere tilgjengelig og sikrere på fugl. Bare synd at det blir så fort mørkt om ettermiddagene nå.

Anonym sa...

Typisk oppførsel ved felt rugde. Det er av en eller annen grunn ikke noe stas å apportere denne fuglen. Min hund apporterer gladelig rype, men nekter å ta i rugda. Forøvrig er rugde en fin fugle å trene og jakte på. Trening på vår-trekket er helt ypperlig. Til slutt: Fin artikkel du hadde funnet. Det var artig lesning om rugda!

Hans Reidar wiers sa...

Grattis med felt rugde.Skal se at det bare e begynnelsen:-)
Tico er heller ikke noe på apport på rugde, men i mitt tilfelle så tok jeg på han bandet og gikk med han bort til rugden samtidig som jeg sa apport( litt sur i stemmen ). På denne måten forlangte jeg at han skulle apportere. Deretter gikk det greit. De er lure...jo flere ganger de slipper unna, desto mer sniker de seg unna apporten. Rugden er veldig løs i fjørene, så det er nok derfor de ikke liker det:-) Takk for linken til en bedre middag :-)

Anonym sa...

Veldig kjekt å lykkes:) Hadde 3 fine fuglearbeid på Ronja i dag. En orrhøne og 2 rugder. Ingen skudd løsnet. Hlsing Rune Vorland og Karina Mæhle