søndag 24. januar 2010

"Hun går opp i mot 1ste AK"

Ja, det var en av kommentarene fra en av dommerene i lørdagens klubbmesterskap på Gaularfjell. For å være sikker på at jeg hørte rett så ba jeg han gjenta det senere på kvelden...

Dommerene rangerte Diva på tredjeplass i mesterskapet, kun slått av dommerenes egne hunder......hmmmm......!!!!?? ;-) - Neida, det var de rette hundene som ble plassert på de to første plassene; begge har kommet seg til semifinale i Norsk Derby og har gjentatte ganger bevist sine kvaliteter på jaktprøver.
Det ble med søk på Diva i mesterskapet. Det var faktisk ingen av hundene som fikk fuglearbeide. Skuffende lite fugl.
Lørdagen ble toppet med apportbevis, fantastisk mat, trivelige hundefolk og NGK varmedekken i premie.
Søndagen fikk vi nybegynnerne gå i terrenget som hadde mest fugl på lørdagen. Da fikk alle 6 hundene som var med kontakt med fugl og instruktørens VK-hund fikk vist to flotte fuglearbeider. Diva støkket og etterfulgte fugl i et av sine slipp. Det ble med det for oss.
Håper nå å få tatt en tur eller to opp på Vidda i februar og se om vi finner noe fugl vi kan få trene på. Vurderer om vi skal melde oss på Mjølfjell prøven - kan ta det som en dagstur. Blir veldig inspirert etter en helg med gode tilbakemeldinger, men tenker nok at Diva trenger mere erfaring i fuglesituasjoner for å kunne hevde seg på jaktprøve. Søket er på plass, det har hun vist.
Selv i ganske dårlig form for tiden - lite aktivitet (hun hadde lagt på seg så mye at jeg måtte kjøpe nytt markeringsdekken!) - holder hun trøkket etter to dager i fjellet i veldig varierende snøforhold. Og mellom slippene snørekjører vi! Prøvte å kommandere henne til å gå en del på siden av meg, men det ble for mye mas; hun ville absolutt fram og trekke. Endelig hjemme ligger hun som et slakt foran peisen. :-)

Ingen kommentarer: