søndag 31. januar 2010

Rasepokalløpet 2010

Mange gratulasjoner til Engelsk Setterene som vant Rasepokalløpet 2010.

Videre så resultatlisten slik ut:
2. Strihåret Vorsteher
3. Gordonsetter
4. Korthåret Vorsteher
5. Irsk Setter

Link til Bjarne Uglehus' bilder fra Rasepokalløpet.

Det var nesten ikke fugl i terrenget, og ingen av hundene fikk godkjente fuglearbeider. De få fuglene som ble sett bidrog kun til minuspoeng for støkk og/eller ettergang.

Føret var til tider skrekkelig tungt for hunder og folk. 0-50 cm for det meste løs snø. Skiene ble grundig steinslipt til tider...
-13 ºC da vi kom opp kl. 9, og -20 ºC da vi var tilbake til bilene litt før 17. Litt vind i starten, forholdsvis stille det meste av dagen. Midt i dagen hadde vi nydelig solskinn og grei temperatur.

Diva "slapp" å komme i fuglesituasjon, jaktet rimelig bra og endte opp med å bidra med 12 av gordonsetterenes totalt 20 poeng for de tre (av fire) hundene på laget med høyest poengsum. Nå ble det endringer i laget, og kun Diva var igjen av laget slik det var planlagt på det tidspunktet forrige innlegg ble skrevet.
Diva fikk 7 av 10 i jaktlyst - hadde fått 8 om hun ikke hadde stoppet noen ganger for gnage på is som satte seg under potene. Hadde tenkt å stelle bra med henne i morges før vi kjørte; klipp og potesalve, men måtte prioritere å måke 20-25 cm snø bort fra 50-60 m vei for å komme meg ut på offentlig vei.

I og med at Diva ikke kom i fugl var det kun jaktlyst og reviering som ble bedømt. For reviering fikk hun 5 av 10 poeng. Hun startet i tungt føre, og da hun kom i åpnere terreng langet hun avgårde, og ble trukket på reviering fordi hun sannsynligvis ikke dekket terrenget godt nok.

Jeg er enig i bedømmelsen av Diva og godt fornøyd med dagen.

2 kommentarer:

Irina sa...

12 av 20 poeng er jo absolutt noe å være fornøyd med! Gratulerer så mye:)

Tor sa...

Ja, er jo veldig fornøyd. Hadde tenkt på å stille på prøve i vinter, men drøyer den. Må heller satse på å få trene mere i fuglesituasjoner. Har ikke noe mål om å få Diva premiert så lenge hun er uaktuell i avl. Blir litt feil å ta opp plasser på prøver for hunder som kan være aktuelle i avl. Noen bekreftelser her og der på at vi får det noenlunde til holder for oss.